dilluns, 20 de setembre del 2010

Conèixer gent o fer amics? O Conèixer gent i fer amics?

En moltes ocasions la major part de persones parlen d'un i altre terme sense distinció però, és una confusió o estem confusos els que pensem que és una confusió perquè realment no ho és?
Sens dubte és un debat obert que permet molts punts de vista.

Doncs algú dirà: és que per fer amics és necessària la condició de conèixer gent, ja que difícilment dues persones seran amigues després de la primera salutació. Sí, té raó, llavors és innegable que són accions compatibles. Però de moment no podem demostrar que siguin la mateixa acció.

Si conec gent faré amics? No necessàriament. Llavors s'ha equivocat el personatge d'abans: per poder fer amics és necessària la condició de conèixer gent. Ara sí, si conec algú potser d'aquí cert temps serem amics, bons amics, grans amics o tan sols coneguts. Formen part de cadascun dels tipus de relació, a grans trets, que es poden assolir.

Tot i ser complicat, no diem res que no sigui cert.
Crec que estem arribant a la conclusió. Sembla que estan confusos els qui homogeneïtzen els termes perquè hem vist que fer amics tan sols es possible si coneixes algú. Llavors mai poden ser accions equitatives. 

Acabant, és deduïble que és més correcta la segona part del títol. Per tant, hem descobert que es tracta d'un procés lògic en què l'acció 1 precedeix el resultat final (fer amics).

Amb aquest breu article es respon en menor o major mesura la qüestió inicial però, si més no, obre moltes altres preguntes que hauriem d'esbrinar.
Em sembla que ja ningú pot parlar de la mateixa "cosa" quan es refereixi a aquests dos termes, ara bé, què és un amic? Existeix la definició?...

2 comentaris:

  1. Bonne nuit my love! Para ser de las primeras entradas en este nuevo rincón de comunicación que has creado, opino que lo has hecho con fuerza! Realmente, no solemos utilizar de forma adecuada estos dos términos y a la conclusión que has llegado me parece la más acertada.

    Respecto a la última pregunta, me gustaría pensar que no hay ninguna definición de amigo establecida, en el sentido de que hay muchas formas posibles de describir esta palabra y no tienen porqué ser las mismas.(¡un urra por la diversidad de interpretaciones!) Aun y así, desde mi punto de vista si tendría que definirlo, para mí, un amigo es aquel en quien puedes confiar ocurra lo que ocurra, con el que te puedes divertir, sabes que te escuchará e intentará ayudarte en los momentos dificiles y que, por suerte o no, te conoce tanto y compartes tantas cosas con él que en el aire se respira cariño y amistad!

    Espero seguir leyendo tus pensamientos, emociones y opiniones durante muchos años más y ver como te formas en un gran periodista (estoy segurisisima de que lo serás!) Te quiero my love!

    ResponElimina
  2. LA TONTA Y EL TONTO O LA TONTA O EL TONTO?

    ResponElimina