diumenge, 17 d’octubre del 2010

Emili Valdero i Uriel Bertrán presenten el projecte polític de Solidaritat Catalana per la independència a Sant Cugat del Vallès

Tot i l’absència dels dos candidats més importants, Joan Laporta i Alfons Lopez Tena, el públic es mostrà satisfet i il·lusionat amb la iniciativa independentista del partit

Els candidats al final de l'acte
El passat dissabte 15 d’octubre els principals candidats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), excepte Joan Laporta i Alfons López Tena, absents per motius personals, presentaren el projecte polític al Teatre La unió de Sant Cugat.
La sala, plena de gom a gom, va presenciar un acte exitós que finalitzà amb el cant d’”Els Segadors” per part de públic i candidats.

Amb un discurs clar i concís Emili Valdero, candidat per Barcelona, va destacar el naixement de SI com a única solució davant la sentència del tribunal constitucional de seguir essent una comunitat autònoma més, sense capacitat de decisió sobre Espanya. “Que els catalans ens puguem alinear segons una ideologia i que el què nosaltres decidim, en un procés democràtic, sigui el que succeeixi” fou el missatge que va transmetre Valdero en nom de tot el partit.
La crítica a la resta de partits polítics catalans i al govern central pel que fa a l’espoli fiscal de 22 mil milions d’euros foren punts clau del discurs.
Valdero il·lustrà aquest dèficit per mitjà de diversos indicadors arribant a la conclusió que “els catalans feim un pla Obama cada any” (el què va haver d’aportar cada americà el 2008 (2.900$) per intentar sortir de la crisi és el mateix que el que aporta cada any un català (3.000€) al govern segons la xifra de dèficit). Per tant Valdero destacà la necessitat d’acabar amb aquesta situació de pèrdues constants, la qual cosa suposaria un increment del 70% del pressupost de la Generalitat.
“Independència és benestar econòmic i sortir de la crisi” per tant “cal iniciar el procés de ser un estat propi” afirmà el candidat. Això passa per ser una majoria social i aconseguir 68 diputats a les eleccions del 28 de novembre. Llavors caldria resoldre el conflicte diplomàtic amb Espanya i presentar el referèndum d’independència, l’últim pas.

Per altre costat, Uriel Bertran, portaveu i candidat per Barcelona, resaltà el desig, cada cop més creixent, de bona part dels catalans de ser independents, així ho va reflectir la manifestació del 10 de Juliol on “1’5 milions de catalans es manifestaren al crit d’independència”. Bertán destacá l’objectiu de SI de lluitar per ser un estat propi fins el final “o independència o oposició política, no hi haurà estratègies camuflades”.


D’altra banda Bertrán criticà durament el paper de les autonomies. “És molt fàcil gestionar l’autonomia de Catalunya, poca responsabilitat i molta comoditat”.



Bertrán es mostrà segur ja que “per primera vegada havien aconseguit portar el debat polític (i no només social) entorn a la independència sobre la taula”. Confiat en poder assolir la majoria en les properes eleccions, demanà als catalans el suport a SI per tal de sortir de la situació actual i ser una nació lliure. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada